6 راهکار برای خوش خط شدن

6 راهکار برای خوش خط شدن

 

جهت آشنایی با راهکار برای خوش خط شدن با ما همراه شوید. برخلاف چیزی که بیشتر ما فکر می‌کنیم، خوش‌ خطی مسئله‌ای ذاتی نیست. خط هم یک مهارت است که می‌تواند تحت تاثیر عوامل مختلف خوب یا بد شود. وقتی کودکان به سن مدرسه می‌رسند و مداد و اتود در دست می‌گیرند، شیوه‌ی خط آن‌ها یک مسئله مهم برای والدین و معلم می‌شود. اگر خود یا کودکتان خط خوبی ندارید؛ نگران نباشید. خوشبختانه آموزش‌های مختلفی به‌عنوان راهکار خوش خطی داریم و می‌توانید با استفاده از آن‌ها خط کودکتان را زیباتر کنید. این مقاله قصد دارد رمز خوش خطی را به شما معرفی کند.

علت بد خطی و معرفی اختلال نوشتن

اولین راهکار برای خوش خط شدن این است که علت بدخطی و اختلالات نوشتن را بدانیم. وقتی ریشه را بشناسیم می‌توانیم آن را درمان کنیم. به‌طور کلی علت بدخطی شامل موارد زیر است:

علل بد خط بودن

• ضعف در مهارت‌های حرکتی ظریف

گاهی وقت‌ها بدخطی از ضعف، در حرکت انگشتان ناشی می‌شود. مهارت‌های حرکتی ظریف در شکل به دست گرفتن مداد موثر است و در نتیجه خط فرد را تعیین می‌کند. در این زمینه ضمن مراجعه به دکتر می‌توانید با فعالیت‌هایی مثل ورزش شانه و دست و خمیر بازی مهارت‌های کودکتان را تقویت کنید.

• عدم هماهنگی چشم و دست

هماهنگ بودن چشم و دست روی شکل نوشتن حروف موثر است. بعضی وقت‌ها بد خط بودن افراد نشان می‌دهد که چشم و دست او هماهنگی لازم را ندارند. شما می توانید با انجام بازی فکری هایی که نیازمند تمرکز هستند. مانند دومینو این مشکل را تاحدی برطرف کنید. اما در مورد این مشکل برای کودکان بهتر است، به متخصص کودک مراجعه کنید. ولی بازی‌هایی مثل بازی با توپ، لگو یا بازی ساختنی، مانند بازی بزرگراه در هماهنگ شدن چشم و دست موثرند.

معرفی تکنیک های خوش خطی

• مشکل در ادراک بصری

در مواقعی هم مشکل در ادراک بصری باعث می‌شود. فرد حروف شکل را درست تشخیص ندهد و همچنین شکل آ‌ن‌ها را درست ننویسد. ادراک بصری هم مثل بقیه‌ی مهارت‌ها قابل تقویت و بهبود است.

• ضعف در مهارت برنامه‌ریزی حرکتی

برنامه‌ریزی حرکتی مهارتی است که روی شیوه‌ی گذاشتن خودکار و روان نویس روی کاغذ، حافظه‌ی حرکتی و شیوه‌ي نوشتن تاثیرگذار است. ضعف در این مهارت باعث می‌شود؛ افراد شکل درست حروف در یادش نماند و همچنین نتواند قلم را درست روی دفتر مشق حرکت دهد.

علت بدخطی

• ضعف در مهارت بازخورد حسی

بازخورد حسی در شیوه‌ي حرکت مفاصل دست تاثیر دارد. افرادی که در مهارت بازخورد حسی دچار مشکل هستند، مداد را بسیار محکم در دست می‌گیرند و محکم روی کاغذ فشار می‌دهند.البته داشتن لوازم تحریر مناسب هم از اهمیت زیادی برخوردار است.

• استرس

استرس هم روی خط تاثیرگذار است. اگر شما به‌عنوان والد، معلم یا دوست آن فرد، او را تحت فشار بگذارید و مدام مسئله‌ي نوشتن تکالیف یا بدخط بودنش را به او یادآور شوید، اوضاع بدتر می‌شود و کودک یا فرد روزبه‌روز بدخط‌تر می‌نویسد. در ضمن گاهی استرس از حجم تکالیف و فرصت کم باعث می‌شود؛ کودک تند نوشته و در نتیجه بدخط بنویسد. برای کاهش استرس کودکان شما می توانید لوازم مدرسه دلخواهشان را خریداری نمایید تا انگیزه بیشتری برای یادگیری داشته باشند.

تاثیر آموزش بر دست خط

• ضعف در آموزش

گاهی‌اوقات مشکلات آموزش باعث می‌شوند. کودک و فرد در بزرگسالی نتواند خوش‌خط بنویسد. بدین سان که معلم صبر لازم را برای آموزش ندارد. کودک را تحت فشار می‌گذارد و مدام از او انتقاد می‌کند. شروع آموزش باید گام‌به‌گام و در نهایت صلح و مهربانی باشد. در غیر این صورت تصویر بدی از نوشتن در ذهن کودک ایجاد می‌شود و اصلاح کردن آن کار شاقی است. بد خطی تا بزرگسالی ادامه می‌یابد.

راهکار برای خوش خط شدن با تکنیک‌های کاربردی

اولین راهکار برای خوش خط شدن در افراد این است که علت و ریشه آن را بدانید است. وقتی دلیل مشکل را بدانید می‌تواند با تغییر آن گام بزرگی برای خوش‌خط‌تر شدن بردارید. در کودکان اگر مشکل اختلالات یادگیری باشد از دکتر کمک بگیرید و اگر مشکلات آموزشی وجود دارد، محل آموزش کودک را تغییر دهید.

البته در افراد بزرگسال با تمرین و تکرار یا مراجعه به متخصص می توانند اختلال نوشتن خود را که بیشتر ناشی از تجربیات بد کودکی است را درمان کنند. از آنجایی که بیشتر علل بد خط بودن از کودکی نشات می‌گیرد ما در ادامه به معرفی راهکار‌های تاثیرگذار برای خوش خطی کودک پرداخته ایم.:

راهکار برای خوش خط شدن و تقویت دست خط

1. در انتخاب مدرسه و معلم سخت‌گیر باشید.

معلم به‌خصوص در سال‌های اول آموزش نقش مهمی در خوش‌خطی یا بدخطی کودک دارد. وقتی کودک در سال‌های اول آموزش با ترس و نگرانی نوشتن را یاد بگیرد، معلم صبوری نداشته باشد یا به مسئله‌ی خط او توجهی نشود. بدخطی در ذهنش نهادینه می‌شود. سعی کنید معلم یا محیط آموزشی‌ای را انتخاب کنید که طبق اصول و استانداردها آموزش را پیش ببرند. شروع نوشتن اهمیت زیادی در شکل خط دارد.

2. از کودکتان حمایت کنید.

دقت کنید که سرزنش کردن و اجبار هیچ‌وقت نمی‌تواند راه‌حل باشد. هرگز کودکتان را سرزنش نکنید، بلکه بالعکس سعی کنید به او اعتمادبه‌نفس ببخشید و حمایتش کنید. حمایت شما در واقع راهکار خوش خطی است چون کودک را به یادگیری و بهبود خط تشویق می‌کند.

راهکار های خوش نویسی

3. مهارت‌های دست و ذهن را بهبود ببخشید.

سعی کنید با مشورت پزشک از بازی‌ها کمک بگیرید. بازی‌های فکری مثل منچ، پازل و… روی ذهن تاثیر می‌گذارند و بازی‌های دیگر مثل خمیربازی و توپ‌بازی مهارت‌های حرکتی و دست کودک را تقویت می‌کنند. بازی انتخاب درخشانی برای بهبود توانایی‌های کودک در زمینه‌ی خط و یک راهکار خوش خطی جذاب و مطمئن است.

• قلم و کاغذ مناسب انتخاب کنید.

سعی کنید برای کودکتان ابزارهای استاندارد تهیه کنید. قلم و دفتر استاندارد باعث می‌شود کودک راحت‌تر حروف‌ را بنویسد و خوش‌خط‌تر شود.

چگونه خوش خط بنویسیم و راهکار برای خوش خط شدن

حرف آخر

بدخطی کودک گاهی می‌تواند باعث نگرانی شدید ما شود، ولی خوشبختانه این مشکل لاینحل نیست و می‌تواند به سادگی برطرف شود یا حداقل بهبود بیابد. فقط سعی کنید صبور و حامی باشید و بهترین راهکار خوش خطی کودک خودتان را پیدا کنید.

 

مطالب مشابه برای مطالعه بیشتر:

با انتخاب این خودکارها دست خطت رو خوب کن

انتخاب بهترین نوشت افزار برای کودکان

نکاتی مهم برای تهیه لوازم تحریر

تاثیرات بازی‌های فکری بر حافظه

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه بسته